RETALLS DE PREMSA

Barcelona protegirà les cases del passatge de Santa Eulàlia, a Nou Barris

El Consell Plenari del districte de Nou Barris ha donat llum verda a l’aprovació provisional d’una Modificació del Pla general metropolità (MPGM) que preveu reconsiderar l’afectació històrica del passatge de Santa Eulàlia i blindar el conjunt de cases unifamiliars que s’hi ubiquen.

La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha remarcat la importància d’una MPGM que “resol un deute històric pel que fa al reconeixent del patrimoni popular dels barris”.

El conjunt d’edificacions del passatge de Santa Eulàlia presenta unes característiques pròpies de l’etapa de formació del barri, que es va començar a construir l’any 1930 en una finca que havia pertanyut al pintor Ramón Casas com a copropietari.

Esperem del regidor del nostre districte, Josep Maria Montaner faci un gest similar amb els passatges del nostre barri. Ens referim a l’Antic Barri de la Riera d’Horta situat entre Rambla de Prim i carrer Maresme.

Vistes dels Passatges. Primeres habitatges del barri del Besòs i el Maresme
==================================================================================
Consell de Barri

És l’òrgan de participació més pròxim que tenim els veïns i les veïnes per poder informar-nos i opinar sobre totes les qüestions que afecten la vida del nostre barri.
La propera sessió del Consell de Barri del Besòs i el Maresme, tindrà lloc el dijous 23 de març de 2017 a les 18.30 h al Centre Cívic del Besòs i el Maresme (Rambla Prim, 87) amb el següent:
ORDRE DEL DIA:
1) Presentació dels Serveis de Prevenció i Convivència del Districte
2) Informació sobre el Pla de Barris Besòs-Maresme
3) Informació sobre el procés de renovació de membres del Consell Ciutadà
4) Torn obert de paraules

==================================================================================

Per fi, ha començat a Barcelona el judici pel cas Palau.

Després de més de vuit anys d’investigacions!cas-palau

 La Favb reclama que el Cas Palau acabi amb condemnes que comportin penes de presó.

L’esperat judici del Cas Palau començà aquest dimecres 1 de març a l’Audiència de Barcelona. Tindrà 55 sessions i durarà com a mínim fins a finals del mes de juny.

Des de la federació d’entitats veïnals s’ha posat en marxa un blog que anirà informant dels avenços del judici. La forma d’accedir-hi és a través de la web favb.cat.

==================================================================================
Enderrocaran l’antic cinema Pere IV per fer-hi un nou edifici multiús.

 La previsió de l’Ajuntament és convocar aquest any un concurs d’idees per al disseny del nou equipament, que es vol començar a construir ja a finals aquest mandat.

El districte  traslladarà la seu administrativa al nou edifici.

A la planta soterrani anirà un cinema/auditori, amb possibilitats d’instal·lar també un espai d’assaig per a corals i també donarà cabuda a l’activitat cultural reclamada pels veïns.

A la planta baixa estarà sitpano_20160613_210440uada la nova Oficina de Drets Socials, amb espais per a l’oficina d’habitatge, els serveis socials i els serveis de salut comunitària, així com una sala d’espera polivalent amb capacitat per a 50 persones.

A la primera planta hi haurà espais per a projectes socials, zones de reunions tant per al personal administratiu en horari lectiu, com per a les associacions del barri en horaris alternatius.

A la segona planta s’ubicaran els serveis i les oficines de llicències i d’espai públic. Es desenvoluparà la gestió de la demanda de llicències d’obres, d’activitats i d’espai públic.

A la tercera planta s’ubicaran els serveis a les persones i al territori, juntament amb l’estructura executiva de govern i de gerència de Districte.

Des de Associació de Veïns del Maresme demanem agilitat al consistori i esperem que no quedi tot en una mera declaració d’intencions.

Més informació

==================================================================================

Barcelona invertirá nueve millones de euros en rehabilitar el teatro Arnau

El Ayulavanguardiatreare-arnauntamiento se plantea, entre otras iniciativas, la creación de un ateneo popular que actúe como puerta de entrada de la comunidad y que también esté vinculado a la recuperación de la memoria histórica.

El maltrecho teatro Arnau de Barcelona (Kim Manresa)

Esperemos que actuen con la misma diligencia en la recuparación del cine Pere IV como sala cultural, auditori i equipament. Ya sabemos que se empiezan a repartir recursos desde la Plaza Sant Jaume pero cuando llegan a este extremo de la ciudad no queda nada.

(Déu n’hi do!,  el que es pot fer amb nou milions.)

==================================================================================

La platja per a gossos de Llevant s’obrirà durant tot el l’estiu.

Les entitats veïnals s’oposen amb contundència a aquesta platja pels gossos. Una d’elles és la del Front Marítim, que forma part de la Plataforma Veïnal Nord-est de Sant Martí, beligerant gossos-no-icontra aquest projecte des del començament. “Estem totalment en contra d’aquesta platja”. L’associació veïnal Moviment Diagonal Mar, va més enllà. “Aquesta  valoració del 7,7  feta als usuaris de tota la platja de Llevant (no només els de l’àrea delimitada per a gossos) és mentida. Hem fet guàrdies tot l’estiu i no hem vist cap persona fent enquestes”. Segons xifres aportades per Diagonal Mar, d’unes 10.400 persones que han visitat la platja només han tornat a ella 200. Tampoc es creien els resultats dels anàlisis. “No ens han mostrat cap resultat signat”  i a més les mostres de sorra recollides van ser moltes menys de les que l’ajuntament va anunciar. “Diuen que van fer més de 100 mostres de sorra i en realitat només van fer 32, tal i com ells mateixos ens van comunicar per carta el mes de novembre”.

Si vols tenir més informació clica l'enllaç

==================================================================================

Diagonal Mar demana a l’Ajuntament de Barcelona que aprovi la seva ampliació.

Ambiente en el centro comercial Diagonal Mar en la vispera del dia de reyes Barcelona 5 de enero de 2012 Arnau Bach

El ple municipal abordarà el creixement comercial després d’haver-lo suspès el desembre.

Llegir més

 

==================================================================================

Rambla Prim

Més notícies del Barri (tvclot)

Notícies del districte